یک کنشگر فعال اجتماعی گلستان با بیان اینکه احزاب حلقه واسط میان مردم و نظام هستند، گفت: کادرسازی در کارکرد احزاب مغفول مانده است.
محمدرضا بهرامی در حاشیه نشست فعالان احزاب اعم از اعضای فراکسیونهای اصلاحطلب، اصولگرا و مستقلین با علیاصغر طهماسبی استاندار گلستان در گفتگو با خبرنگار «گلستان ما» پیرامون اهداف این نشست اظهار کرد: بیشک این نشست در راستای تعامل موثر احزاب با دولت اعم از همراهی و نقد دولت و ارتقای نقشآفرینی احزاب، گروههای سیاسی و اجتماعی شکل گرفت؛ ما این حرکت را به فال نیک میگیریم.
وی افزود: از وظایف احزاب بهعنوان حلقه واسط میان مردم و نظام، نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی و حاکمیتی و خاصه دولتها است که بر این اساس احزاب میتوانند نظارت لازم را داشته و تذکرات موردنیاز را اعلام کنند.
بهرامی ادامه داد: اینکه زمانی همه تفکرات مختلف با گرایشهای سیاسی گوناگون زیر یک سقف جمع میشوند به معنای آن نیست که صرفاً مطالبات جریان و تفکر خود را پیگیری کنند بلکه باید کوشید تا فصل مشترک بین خود و مطالبات مردمی را به عنوان دهلیز، انتقال، پیگیری و به فرجام برسانند، برای مثال اگر استان گلستان دغدغه آب دارد باید در چنین مجامعی دستبهدست هم داده و این موضوع را بهعنوان یک مطالبه جدی مطرح کنند.
عضو مجمع مشورتی نظام مسائل استان با بیان اینکه باید از ظرفیت احزاب برای رفع فصل مشترک نیازمندیهای کل استان استفاده کرد، ابراز داشت: احزاب، فعالان سیاسی و اجتماعی استان باید تلاش کنند تا صدای واحدی را به گوش مسئولان ملی و استانی برسانند از سوی دیگر ارائه برنامههای مشترک با همسویی تمامی جریانهای سیاسی استان باعث خواهد شد تا یک حرکت اجتماعی در سطح استان رخداده و به ثمر بنشیند.
فعال اجتماعی و سیاسی استان گفت: پیوند احزاب با مردم و برخورداری از پشتیبانی آنها، از شاخصهای مهم مشخصکنندهٔ توفیق و قدرت احزاب سیاسی به شمار میرود.
محمدرضا بهرامی درباب جایگاه و نقش احزاب از منظر حضرت امام خمینی (ره) گفت: امام بین حزب دولتی و دولتِ حزبی تمایز قائل است و دولت حزبی را شکل پذیرفته و حزب دولتی را شکل مردود نظام حزبی میدانند.
وی افزود: از دیدگاه امام راحل احزاب باید در خدمت تودههای محروم و منافع و مصالح جامعه باشند از اینرو احزاب دولتی نمیتوانند این آرزو را برآورده سازند.
کنشگر اجتماعی و سیاسی استان تصریح کرد: از نگاه حضرت امام آزادیِ فعالیّت احزاب محدود به فعالیّتهای مسالمتآمیز، بیان اهداف، مرام و برنامههای حزب و یا انتقاد از عملکرد دولت است، به شرطی که این اقدامات به منظور تضعیف نظام و در معرض خطر قرارگرفتن مصالح ملت نباشند.
بهرامی خاطرنشان کرد: از مجموع سخنان حضرت امام راحل بر میآید که با وجود احزاب سالم با ایدهٔ صحیح و اعضای سالم به شرط وحدت مقصد و تفاهم با یکدیگر در راستای منافع و مصالح ملّی و جمهوری اسلامی مخالفتی نداشتند، امّا نسبت به بروز اختلاف و دشمنی نگران بوده و بیش از همه بر این نکته سفارش میفرمودند.
دبیر مجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی استان درباره اینکه چه نظر و پیشنهادهایی خطاب به فعالان خانه احزاب دارید، گفت: به نظرم نهضت آزاد فکری و تریبونهای آزاد در دانشگاه و حوزه راه بیفتد، تا با هم روی نظام مسائل استان بحث کنند؛ اما نه متعصبانه و لجوجانه و تحریک شده بلکه برای پخته شدن، ورز خوردن و ورزیده شدن و با هدفِ آماده شدن برای حل نظام مسائل دشوار، اما خوش عاقبت.
وی اظهار کرد: با راهبرد وفاق باید از عناوین اصلاح طلبی و اصولگرایی عبور کنیم، اگر همه ما معتقد به برطرف کردن خلاءهای قانونی باشیم فارغ از اینکه هر طرف چه عنوانی دارد باید به اصل موضوع پرداخت. در مدتهای طولانی از مطرح شدن دو عنوان اصلاحطلب و اصولگرا میگذرد ولی هنوز یک تعریف جامعی از این دو وجود ندارد.
بهرامی بیان کرد: مجلس در دورههای مختلف در اختیار این دو طیف بوده و فرصت کافی داشتهاند ولی هنوز تعریف جامع و کاملی ندادهاند و اشکالات را اصلاح نکردهاند.
وی تصریح کرد: قانون باید در همه امور از جمله در خصوص احزاب و جریانهای سیاسی و فعالیتهای آنها فصل الخطاب باشد و ضمانت اجرایی داشته باشد. گاهی منافع شخصی و فرصتطلبی یا سلیقه شخصی در عملکرد احزاب و سیاستهایی که توسط دفاتر مرکزی آنها در استانها پیگیری میشود تاثیر میگذارد و گروههای سیاسی مختلف ایجاد میشود و اختلافات بین آنها را نیز باید در همین مسائل جستجو کرد.
فعال سیاسی استان افزود: از طرفی باید به تحصیلات، دانش، روحیات، توانمندیها، زیرکی و… افرادی که برای اداره جریانهای سیاسی در استانها انتخاب میشوند نیز توجه شود. فعالان احزاب و جریانات سیاسی باید تحت آموزش و تربیت قرار بگیرند تا رفتارهای سیاسی درستی داشته باشند. این مسئله هم از آن دسته علتهایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
بهرامی به لزوم بهرهگیری از ظرفیت احزاب در توسعه استان اشاره کرد و گفت: احزاب و فعالان حزبی استان در زمینههای مختلف همچون جذب سرمایهگذاری، مشارکت در معرفی نیروهای شایسته و پیشبرد برنامههای توسعهای میتوانند کمک کننده باشند.
وی افزود: احزاب نیازمند توانمندسازی و ارتقاء به سطح تعریف شده از احزاب به مفهوم کلاسیک آن یعنی تربیت و کادرسازی حرفهای که قبل به آن اشاره شد و بعد، داشتن منابع مالی مشخص و شفاف، تلاش برای دستیابی به قدرت سیاسی و حفظ آن بر اساس کسب رضایت عمومی، رعایت اخلاق حرفهای در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی است.
بهرامی با بیان اینکه یکی از مهمترین فعالیتها و اقدامات احزاب باید تقویت و هدایت مطالبهگری مردم باشد و برای محقق شدن مطالبات مردمی به ارائه راهکار بپردازند، ابراز کرد: کادر سازی در کارکرد و فعالیت احزاب مغفول مانده است و این مهم میطلبد تا احزاب استان با تشکیل جلسات و همایشهای علمی بهصورت جدی آسیبها و چالشهای احزاب را مورد بررسی قرار دهد.
فعال اجتماعی و سیاسی استان افزود: از مؤلفههای سواد در هر جامعه داشتن سواد رسانهای و سواد سیاسی است که ارتقاء حداقلِ دانش سیاسی میتواند از کارکردهای احزاب تلقی شود.
بهرامی بابیان اینکه هیچگاه نباید از ظرفیت احزاب غافل شد، تصریح کرد: قدرت گرفتن احزاب و بهرهمندی از نظرات اعضای حزب در عزل و نصبها و تصمیمگیریها از ملزومات کار حزبی محسوب میشود اما نباید همه هدف خود را معطوف به این مقوله کنند.
دبیر مجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی استان در ادامه تصریح کرد: دو رسالت اصلی احزاب عبارت است از همگامی با مردم در راستای تحقق آرمانهای امام خمینی (ره)، آموزههای مقام معظم رهبری و اهداف انقلاب در جهت حکمرانی صحیح در کشور و همچنین رصد مسائل کشور و بیان نقدها و اشکالات و ناکارآمدیهاست.
وی با بیان اینکه «همه ما در یک کشتی هستیم» و تاکید بر لزوم شکلگیری تعامل بین احزاب با مسئولین اجرایی و امنیتی استان بیان کرد: ما باید بتوانیم در نشستهای مشترک با مسئولان، مطالبات خود را با آنان در میان بگذاریم و آنان نیز امکانات و اختیارات خود را برای حمایت از احزاب به میدان بیاورند.
بهرامی در پایان یکی از انتظارات فعالان احزاب و گروههای سیاسی و اجتماعی را نشست فصلی این جمع موثر با استاندار بیان کرد که البته استاندار در این نشست موافقت داشتند.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد